این روز ها شاید نگهداری از لباس ها به شیوه های سابق چندان راضی کننده نباشد و یا بعضی افراد علی رغم تمایل به خوب نگهداری کردن از لباس هایشان راه های مراقبت را بلد نباشند.
در اولین قدم باید جنس لباس هایی که خریداری می کنید را بشناسید و بدانید که چگونه باید از آن ها مراقبت کنید. لباس هایی که نیاز به اتوی کمتر دارند را از لباس هایی که بیشتر چروک می شوند جدا کنید و حواس تان به نحوه پوشیدن آن ها باشد.
اگر عادت دارید که نوشیدنی زیاد بخورید و برحسب عادت روی لباس تان نیز بریزید رنگ های تیره مانند قهوه ای، شکلاتی، نسکافه ای، ذغالی و آبی تیره بهترین گزینه هستند. رنگ های تیره بیشتر کثیفی ها را در خود پنهان می کنند.
بین لباس های کار و مهمانی و روزمره باید تمایز قائل شوید. شاید وسوسه کننده باشد که بعد از یک روز سخت وقتی به خانه می رسید راحت لم بدهید و یا بعد از مهمانی ها با همان لباس به تخت بروید اما باید بدانید این کار به مرور باعث می شود هیچ لباس خوبی برای مهمانی ها نداشته باشید. هنگام انجام دادن کار هایی نظیر آشپزی و تعمیرات بهتر است از پیش بند استفاده کنید.
شست و شوی لباس ها راهی آسان برای تمیزی لباس هاست ولی شست و شو مخصوصا با ماشین لباسشویی فرایند خراب شدن لباس ها را تسریع می کند.
سعی کنید از انداختن لباس ها روی زمین جلوگیری کنید تا از مجبور به شست و شوی زود به زود آن ها نشوید. اگر نمی توانید درون کمد بذارید بهتر است یک صندلی مخصوص لباس های تان تعبیه کنید تا وقتی نیاز می شود لباس ها را روی آن ها بگذارید.
از دکمه های یدک لباس ها نگهداری کنید. بهتر است یک بطری یا محفظه را به این کار اختصاص دهید.
وقتی لباس نو می خرید وسط دکمه های لباس را لاک بی رنگ بزنید.
بهترین راه برای کندن پرز های اضافه لباس ها استفاده از نوار چسب است. نوار چسب را دور انگشت خود بپیچانید و با قسمت چسبناک ضرباتی سریع روی قسمتی که می خواهید پرز هایش را بگیرید بزنید.
حتما حواس تان به رنگ بندی لباس هایی که می شویید باشد که لباس های روشن تان رنگ با تیره ترکیب نشده و رنگ نگیرند.
زیپ شلوار ها، کاپشن ها و لباس هایی که خشن تر هستند در حین شستشو باید بسته باشند تا سبب نخ کش شدن لباس های دیگر نشوند.
یک نکته برای راحت تر باز شدن زیپ ها این است که هر چند وقت یک بار روی دندانه هایش شمع یا موم بمالید.
در تابستان باید مراقب لباس های پشمی در برابر بید زدگی و کپک باشید. بوی سدر در فرار بید خیلی موثر است بنابراین اگر کمدی ساخته شده از چوب سدر دارید با کمی سمباده سطح داخلی آن، می توانید از بید زدگی آن جلوگیری کنید. سعی کنید لباس ها را به صورت شسته شده نگهداری کنید.
به موقعیت های مکانی اطراف خود دقت بیشتری کنید. لبه های تیز میز ممکن است مانتو یا آستین شما را نخ کش کند. یا صندلی ها ممکن است در اثر زمان فرسوده شوند و به شلوار آسیب بزنند. برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی به اطراف خود بهتر دقت کنید.
رعایت بهداشت روزانه هرچند ساده اما تاثیر به سزایی در جلوگیری از خراب شدن لباس ها دارد. دوش گرفتن، استفاده از اسپری و ضد عرق مناسب، لباس زیر خوب و… راه هایی برای تمیزی فردی و لباس است.
می دانید که عرق بدن نیز باعث لکه شدن لباس می شود.
هنگام رانندگی توصیه می شود که برای خانم ها از کفش پاشنه بلند کمتر استفاده شود چون باعث ساییدگی لایه زیرین کفش می شود.
ممکن است واکس زدن کفش ها کمی خسته کننده به نظر برسد اما سعی کنید همواره با یک پارچه مرطوب آن ها را پاک کنید.
گاهی بعضی تعمیرات روی لباس ها باعث می شود عمر آن ها طولانی تر شده و بهتر بمانند. یا تغییراتی در ظاهر لباس آن ها بدل به لباسی جدید می کند. یادگیری بعضی تعمیرات باعث کاهش هزینه ها و ماندگاری بهتر لباس ها می شود.
اگر زمانی مجبور شدید که چروک لباس تان را باز کنید و به اتو بخار و اتوشویی دسترسی نداشتید یکی از راه ها این است که وان را از آب داغ پر کرده و لباس را با چوب لباسی از دوش آویزان کنید. بخار باعث از بین رفتن چروک می شود.
اتو زدن زیادی فیبر پارچه ها را از بین می برد. بنابراین قبل از اتو زدن به درجه گرمای مورد نیاز پارچه توجه کنید. اتو زدن زیاد پارچه های ظریف می تواند خیلی زود آن ها را خراب کند پس از دمای مطمئن استفاده کنید.
پس از مدتی که از لباس های تیره استفاده کردید و حس کردید کمی رنگ و رو رفته شده اند می توانید رنگ تهیه کنید و در خانه آن ها دوباره رنگ کنید.
کیف ها و کفش های چرمی به مراقبت بیشتری احتیاج دارند. در صورت استفاده نکردن داخل آن ها را با روزنامه پر کنید و حواستان باشد اگر چرم طبیعی باشد هر چند وقت یکبار باید بررسی شوند.